Vegansk grönpepparsås

Vi gör ofta gräddiga mustiga såser på havregrädde och det blir alltid gott. Men nu testade jag att veganisera ett recept på grönpepparsås, vilket blev otroligt lyckat. I grundreceptet skulle det ingå konjak, vilket vi tyvärr inte hade hemma. Däremot hade vi calvados, så jag tänkte – varför inte? Calvados är ju nästan som konjak fast på äpple stället för druva. Och jösses vad bra det blev! Vet inte om det blir bättre eller sämre med konjak, så får prova det nästa gång.

Grönpepparsås

  • 2 msk veganskt smör (t.ex. Naturli Vegan bredbart)
  • 1 charlottenlök alt. 1/2 gul lök
  • 3 msk torkad grönpeppar
  • 2 msk calvados
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl havregrädde
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • Salt

Finhacka löken. Smält smöret i en kastrull och bryn löken. Tillsätt calvados och låt puttra lite. Tillsätt grönpeppar, dijon, fond och havregrädde och låt småkoka tills att såsen tjocknat till önskad konsistens. Smaka av med salt. 

Lämna en kommentar