Spaghetti alla puttanesca

Odlingarna hemma har gett rikligt av både chili och tomater vilket är passande när man inte har ork att ta sig till affären efter jobbet. Slängde därför ihop bordellklassikern puttanesca fast utan varken lättklädda damer eller sardeller.

Ingredienser 

  •  4 vitlöksklyftor 
  • 3 nävar cocktailtomater 
  • 4 msk kapris
  • 1/2 burk urkärnade kalamataoliver
  • En rejäl skvätt olivolja
  • 2 röda chili
  • 2 msk kaprisspad 
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 400 g spaghetti 

Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisning. Hacka vitlök och chili grovt och stek på medeltemperatur i en stekpanna med en rejäl skvätt olivolja i någon minut. Tillsätt därefter grovhackade tomater, kapris och grovhackade oliver samt kaprisspad. Låt småputtra i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt ytterligare en skvätt olivolja strax innan servering. Blanda spaghetti och sås och strö över grovhackad persilja. 

Lämna en kommentar