Som vegan är det lite av tortyr att vara i Danmark. Alla dessa lockande smörrebröd som ser så goda ut men som alltid består av olika former av fisk, kött, ägg och mjölk på en bit rågbröd. Men sedan moxen gjorde inträde i mitt liv har jag kunnat leva ut mina danska rågbrödslustar med råge!
Smörrebröd med rökig mox och pepparrotskräm
- Rökt mox
- Rågbröd
- Bladsallad
- Dill, citron och citronzest
Pepparrotskräm:
- 150 g vegetabilisk cream cheese (t.ex. Oatly på mackan)
- 2 msk vegetarisk majonnäs
- 2-3 tsk finriven pepparrot (smaka dig fram)
- Salt (efter smak)
- 1/4 kruka hackad dill
- Citronzest från 1/4 citron
Blanda samtliga ingredienser till pepparrotskrämen i en skål och salta efter smak. Bred därefter pepparrotskrämen på rågbröd. Lägg på ett salladsblad och mox. Dutta på en klick pepparrotskräm och toppa med citronzest och en dillvippa.
En reaktion till “Smörrebröd med rökig mox och pepparrotskräm”