Pak Choi wok med tofu


Efter en längre ledighet med lite väl mycket fett och snabba kolhydrater så är det skönt att bryta av med något fräscht och hälsosamt. Här genom en krispig, hetsyrlig grönsakswok med tofu. 

Ingredienser

  • 1 paket fast tofu
  • 2 Pak Choi
  • 1 huvud broccoli 
  • 4 salladslökar
  • 150 g champinjoner
  • 1 morot
  • 1/2 salladshuvud
  • 1 röd lök
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk kaprisspad
  • 1/2 pressad lime
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka koriander
  • Maizena

Dela tofun i triangulära bitar. Blanda soja, kaprisspad, lime och en pressad vitlöksklyfta. Marinera tofun i sojablandningen i ca 10 min. Vänd tofun i maizena och stek sedan tofun i olja på medeltemperatur i ca 3 min på varje sida. Spar sojablandningen och använd som dressing till sallad/wok. Lägg tofun på bakplåtspapper. 

Hacka pak choi, broccoli, salladslök, champinjoner och morot grovt. Finhacka chili och en vitlöksklyfta. Woka grönsakerna i omgångar i wokpanna på hög temperatur i lite olja. Blanda runt de wokade grönsakerna med grovhackat salladshuvud och rödlök i en skål tillsammans med sojadressingen. Strö över lite koriander och severa tillsammans med tofun. 
/Erik


Lämna en kommentar